0 kommentarer

Mor Muh læser af Jujja Wieslander

af d. 26. januar 2012
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-11508-6

Originaltitel

Mamma Mu läser

Udgave

1.udgave

 

Mor Muh har altid været lidt anderledes end de andre køer på gården. Hendes bedste ven krage har efterhånden lært at acceptere – og måske endda holde af – mange af hendes særheder, men det bliver alligevel for meget, da han opdager hendes glæde ved god litteratur for “Køer kan ikke læse bøger. Køer SKAL ikke læse bøger! Køer skal være derhjemme!! Krah!”.

Deres efterfølgende diskussion om, hvorvidt man kan finde svar på alt i bøgerne giver dog Krage blod på tanden. For det kan jo tænkes at man kan få nobelprisen, hvis man finder og publicerer svaret på, hvordan det dog kan gå til at køerne spiser grønt græs for derefter at lade det komme ud af kroppen som hvid mælk.
Krage giver sig som en ægte forsker straks i kast med at undersøge mor Muh, og dirigere med hende så alle dele af det grønne græs’ vej til tilblivelse af hvid mælk kan blive kortlagt og redegjort for. Man madens vej gennem fordøjelseskanalerne kan blive for ulækker, og det er vel heller ikke alt, der kan opklares.

Sven Nordqvist har igen tryllet med farverne, så den overordentligt menneskelige mor Muh står lyslevende for os. Den ikke mindre menneskelige, men noget mindre tolerante krage er ligeledes fortryllende i sin fysiske fremtoning. Der er plads til at gå på opdagelse i de to hovedpersoners udtryk og følelser og til at digte med samt snakke om, hvorvidt man kender nogle, der er som de to.

Desværre kommer Jujja Wieslander igen med en væsentlig del af pointen på sidste side. Hold nu op med det.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter