0 kommentarer

Den lange søvn af Raymond Chandler

af d. 25. november 2002
Info
 
Sideantal

242

Udgivet

1998

ISBN

87-553-2664-1

Originaltitel

The Big Sleep

Udgave

4.udgave

 

En krimi i bedste amerikanske 30’er stil, med en mættet atmosfære af cigaretrøg, whisky, gangstere, spillebuler og rige platinblonde kvinder med rød læbestift. Vi er hensat til byen Hollywood, hvor alle søger den amerikanske drøm, men hvor det langt fra er alle, der oplever den gå i opfyldelse.

Philip Marlowe er privatdetektiven, der leder os gennem byens netværk af intriger og lyssky foretagender med bidende ærlighed og klarsyn, der gør ham til den usympatiske, ensomme ulv, der klarer ærterne selv. Han udfører sit barske hverv uden at gå på kompromis med sine moralbegreber, men også uden nogensinde at have hørt om konceptet politisk korrekthed. Den fremgangsmåde skaffer ham mange fjender på halsen, men også enkelte gode forbindelser. I ”Den lange søvn” bliver Marlowe hyret af en gammel og blodfattig major til at udføre en ganske simpel opgave, men den gamle millionærs døtre blander sig. Det er to farlige, unge kvinder, der på trods af deres flotte ben og tiltalende udseende formår at gør sagen ganske ubehagelig.

Raymond Chandler har her skrevet en klassiker inden for genren. Den føres i et jævnt sprog, men med de mest fantastiske metaforer, der bidrager godt til underholdningsværdien.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter