0 kommentarer

Den gyldne dronning af Dave Wolverton

af d. 2. marts 2010
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

305

Udgivet

2006

ISBN

978-87-7724-889-4

Originaltitel

The golden queen

Udgave

1.udgave

 

Er man til heltehistorier og udforskning af fremmede verdener, så er “Den gyldne dronning” et godt bud på et par timers underholdning. Jeg blev nærmest fra første side fanget ind af Dave Wolvertons specielle univers, der med sin blanding af fantasy og science fiction genren både har sværdsvingende helte og data-implementeringer i mennesker side om side.

Gallen O’Day og hans ven, den talende bjørn Orick, ernærer sig som freelance livvagter for rige rejsende. En dag dukker to fremmede op, som ønsker Gallens hjælp til at finde en gammel portal. En portal som siden viser sig at være en port til andre verdener.

Gallen accepterer, opgaven og snart er han, Orick og kropigen Maggie på en hæsblæsende færd med de to fremmede for at nå frem til besætternes planet og forsøge at vinde kampen om universet.

Besætterne er nogle insektagtige væsner, der lever i kolonier som fx myrere. De har overtaget flere verdener, og overalt hvor de kommer frem, forsøger de at gøre menneskene loyale overfor deres Gyldne Dronning.

Dave Wolverton fortæller en historie, som dels er spændende i sig selv, men som også beskriver de forskellige verdener og deres forskellige teknologier, så man ikke kan lægge bogen fra sig.

Besætterne bruger f.eks. genteknologi og data-implementeringer for at sikre menneskenes loyalitet, og det beskrives så tankevækkende, at man ikke kan lade være med at overveje, hvor langt vores eget samfund er kommet, og ikke mindst – hvor langt vi vil gå!

Gallens verden er derimod stadig i sværd og nævekamp stadiet. Her er besætterne ikke nået frem endnu, og de mennesker, som for mange år siden, grundlagde denne verden, ønskede at holde den uskyldig for teknologi. Gallen og hans venner må derfor omstille sig til en helt anden tankegang for at kunne overleve.

“Den gyldne dronning” er første bind ud af tre. De to øvrige “Beyond the gate” og “Lords of the seventh swarm” er endnu ikke udkommet på dansk, men jeg ser frem til, at de gør, for jeg vil bestemt gerne læse mere om Gallen og hans eventyr.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter