0 kommentarer

Den grønne bog af Robert Goddard

af d. 29. november 2002
Info
 
Sideantal

453

Udgivet

2002

ISBN

87-00-48714-7

Originaltitel

Sea Change

 

Robert Goddard har her skabt en historisk roman, hvor man kan mærke interessen og glæden ved det emne, han beskæftiger sig med, skinne igennem. Han er meget grundig med de historiske fakta, hvilket gør bogen meget pålidelig, og man får en fornemmelse af, at han tager sit projekt seriøst. Det kommer også til udtryk gennem hovedpersonens karakter, for han er som et helt almindeligt menneske ganske blottet for alle den klassiske helts urealistiske egenskaber. Det starter skidt for William Spandrel, og gennem fortællingen varierer det mellem at se sort ud og se rigtig sort ud for ham. Han bliver hvirvlet ind i et giganternes spil, og hans eneste våben er sarkastiske bemærkninger og galgenhumor, hvilket omtrent virker lige så effektivt som at bide en kæmpe i knæet. Det er ganske underholdende!

Den londonske korttegner, der aldrig har været udenfor landet og egentlig kun drømmer om at gøre sit kort færdig, bliver tvunget ud på eventyr, og så går den vilde jagt gennem Europa efter Sydhavskompagniets grønne regnskabsbog.

”Den grønne bog” er med sine fire et halvt hundrede sider ret lang og bliver fulgt helt til dørs af et efterspil, et appendiks A og et appendiks B. Men da underholdningsværdien er god, sproget let og flydende, virker det ikke ulideligt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter