0 kommentarer

Den gode elsker af Steinunn Sigurðardóttir

af d. 1. december 2011
Info
 
Sideantal

202

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-10001-3

Originaltitel

Góði elskhuginn

 

Hovedpersonen i romanen er den islandske rigmand Karl Astason, med boliger i New York og Sydfrankrig og en magelig livsstil. Han sukker stadig efter ungdomskæresten Una, den eneste ene – som forlod ham for 17 år siden. (Han er samtidig en herre med en anseelig moderbinding, hvilket romanen også handler om).

Karl har i mellemtiden levet i drømmen om at få Una tilbage en dag, indrettet sine boliger med hendes smag for øje, og nægtet at binde sig igen – strømmen af smukke elskerinder mødes han kun med få gange, de må ikke komme i hans musikværelse og intet vide om hans privatliv.

Efter mødet/natten med psykiateren Doreen Ash – sættes en proces i gang i Karl, som får ham til at rejse tilbage til Island, fast besluttet for at generobre den nu gifte Una. Da Doreen udgiver en bog om deres forhold, og om Karls personlighedstype og forhold til mor Asta, vakler fundamentet i Karls selvopfattelse og hans drøm om Una.

“Den gode elsker” handler om – og hvorfor vi (for)elsker (os). Er vi forelskede i en forestilling? En fantasi? Eller i dét en ledsager siger om os? Hvorfor vælger vi som vi gør og hvilke (u)realistiske forestillinger gør vi os om virkeligheden og om hinanden?

Forfatteren skriver godt, men denne roman er nok en anelse for konstrueret for mig – jeg synes Karl er ret irriterende.

Er man fan af Jan Kjærstads romaner (det er jeg ikke), er Den gode elsker nok et bud på en god læseoplevelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter