0 kommentarer

Da Beatles kom til Brovst af Bjarne Nielsen Brovst

af d. 24. april 2008
Info
 
Sideantal

473

Udgivet

2005

ISBN

87-7739-818-1

 

Bjørn er ung i 60’erne – i en tid, hvor man gik direkte fra barn til voksen – det var før man var opmærksom på begrebet teenager. Det var dengang børn og unge kunne blive spist af med en lussing, hvis de ikke opførte sig som deres far ønskede.

Bjørn og hans venner drikker, går til fester, spiller Beatlesplader, forelsker sig, tænker rigtig meget på sex, dummer sig, udsætter hinanden for grove ydmygelser, udnyttes. Har drømme, der ikke altid passer ind i forældrenes ambitioner, f.eks. drømmer Bjørn om at blive skuespiller.

Nogle gør meget voldsomt oprør, f.eks. rejser slagterens Uffe til Australien, væk fra de snærende bånd. Bjørns bedste ven Knud begår selvmord, og Bjørn føler sig skyldig, og har voldsomme mareridt, samtidig med at han savner Knud – men ingen taler med Bjørn om hans følelser, og da han ikke kan klare skolen, bliver han sendt over til Mormor og Morfar i Ikast. Det er nu ingen straf, for her går livet sin rolige gang, og Mormor og Morfar forstår og accepterer Bjørn og har tid og lyst til at tage sig af ham. Mormor hjælper ham i gang med bøgerne, så han kan vende tilbage og gøre skolen færdig. Bjørn elsker sine bedsteforældre, og hader tanken om at flytte tilbage til forældrene og skolen igen.

“Det hele var gået ad helvede til. Men det kunne voksne ikke forstå. Det havde alt sammen en eneste årsag: Knuds selvmord. Og nu skulle jeg møde det hele igen”

Det er en god bog, ind imellem meget morsom, men også alvorlig og rørende. En bog om det kaos der er inden i mange unge, om angst, vrede, frustrationer og kærlighed.
Bogen udkom oprindeligt som 4 romaner, som nu er samlet til én.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter