0 kommentarer

Den fremmede kvinde af Lorenzo Silva

af d. 27. oktober 2022
Info
 
Sideantal

332

Udgivet

2016

ISBN

9788793046580

Originaltitel

Los cuerpos extraños - oversat af Ole Alkærsig

Udgave

1. udgave

 

Det skulle være ganske vist, at den franske forfatter Alexandre Dumas lod sig betale pr. linje, da han i 1844 skrev sin ufatteligt populære “De tre musketerer” som føljeton i en avis. Jo længere han kunne trække historien, jo mere tjente han. Lad os bare sige, at romanen blev m-e-g-e-t lang og i senere udgaver er beskåret væsentligt.

Man skulle tro, spanieren Lorenzo Silva var tilbudt samme betingelser for krimien “Den fremmede kvinde”. Aldrig i mine livskabte dage (og det er efterhånden mange) har jeg læst en tekst, som bevidst trækkes så meget i langdrag.

Historien snegler sig afsted i laveste rollatorgear, så der kan indskydes sidelange replikskifter om plottet fuldkommen uvedkommende ting. Ren sniksnak. Persongalleriet er kolossalt, hvilket giver Silva mulighed for at forlænge historien yderligere med blodfattige beskrivelser af karakterernes udseende, gøren og laden; igen: uden betydning for ikke-handlingen.

Intrigen er ellers spektakulær nok: På nudiststranden i en spansk middelhavsby findes den unge, smækre, kvindelige borgmester myrdet kun iført “busteholder”, som en af personerne kalder det.

Spørgsmålet er nu: Blev borgmesteren med de danske aner dræbt som følge af sit promiskuøse sexliv (hun var gift, men bollede både fremmede mænd og kvinder ved siden af)? Eller på grund af den mafiøse, økonomiske kriminalitet i byen? Eller havde en af hendes talrige politiske modstander set sit snit til at komme af med en populær rival?

Sagen overdrages til Civilgarden (Guardia Civil) i Madrid, og herfra udsendes den bundsolide og totalt farveløse Rubén Bevilacqua og hans mere iltre makker Virginia Chamorro.

De to – med samt en lavere rangeret hjælper – sadler deres trofaste hestekræfter i form af en knaldrød Volvo V40, og så drager de ellers i krig mod en udspekuleret fjende i den labre middelhavsby. Men først skal de liiiige tale med flere håndfulde mennesker, lokale og madrilenere, som måske, måske ikke har noget med sagen at gøre…

Lider du af søvnproblemer, så snup et par skefulde “Den fremmede kvinde” kort før sengetid; det er mere effektivt end de bedste knockoutdråber.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter