0 kommentarer

Den første kommando af Patrick O’Brian

af d. 4. april 2004
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

402

Udgivet

1998

ISBN

87-16-16135-1

Originaltitel

Master and Commander

 

Det er ærgerligt, man ikke kan give tre en halv stjerne for nu ser det jo nærmest ud som om, jeg synes bogen er halvdårlig… men selve historien er altså til fire stjerner!

Nuvel! Forklaring følger…
Den store godmodige og ikke helt skarpsindige kaptajn Aubrey løber en aften ind i den irske doktor Stephen Maturin. Da Aubrey lige efter får tildelt et skib, den lille korvet Sophie og står og mangler en skibslæge beslutter han sig for at spørge, om hans nye ven Maturin vil med. Det udvikler sig til et besynderligt venskab mellem to ellers meget forskellige personer og fører dem ud på et spændende togt på Middelhavets urolige bølger.

Historien er sikkert bedre end mine stjerner siger, men den har nogen gange lidt svært ved at lade læseren følge med. Man kan for eksempel risikere pludselig at befinde sig i et søslag med et skib, som man troede at have signaleret fred til. Bogen har ikke taget sig tid nok til at fortælle at det var en narremanøvre. Deraf mit forvirrede indtryk. Jeg håber og tror at det bliver bedre når jeg kommer i gang med toeren.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter