0 kommentarer

Den der graver en grav af Yrsa Sigurðardóttir

af d. 11. april 2008
Info
 
Sideantal

412

Udgivet

2006

ISBN

978-87-11-31220-9

Originaltitel

Sér grefur gröf

 

Ejeren af et nyopført kursted på Island er overbevist om at det spøger, og at spøgeriet skræmmer hans klienter væk. Kurstedet har tidligere været to gårde, og da de blev solgt blev der ikke nævnt noget om spøgelser. Han kontakter derfor sin advokat Thóra Gudmundsdóttir, for at få en kompensation i købsprisen.

Thóra ankommer til kurstedet for at opleve spøgeriet på egen hånd. Hun tror ikke på hverken spøgelser eller de alternative behandlingsmetoder, der praktiseres på kurstedet. Hun får dog rigeligt at arbejde med, da en kvindelig arkitekt med tilknytning til kurstedet findes myrdet på stranden. Ejeren mistænkes af politiet for mordet, men Thóra tror ikke på deres teori og starter sin egen efterforskning. I kælderen under den ene gård finder hun gammelt nazigods og så begynder gamle tiders synder at stikke snuden frem.

Der er ikke handlingsdrevet historie her, men god gedigen optrevlen af fortidens og nutidens mysterier. Alle er mulige mordere; den skyldige afsløres først til sidst i dette flot sammenvævede plot. Personerne er mange og forskellige, holdbare, skudsikre og underholdende. Især politichefen og hotellets ejer – den meget overtroiske og fatalistiske Jónas – brænder igennem bogens sider direkte ind på nethinden. Der er ikke meget humor her, men det er alligevel svært ikke at more sig over Jónas’ fuldstændigt uforudsigelige natur.

Bogen fanger hurtigt, og selvom den måske er en anelse lang, så er den spændende fra start til slut.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter