0 kommentarer

De uegnede af Michael Hjort og Hans Rosenfeldt

af d. 12. december 2015
Info
 
Sideantal

422

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93323-07-0

Originaltitel

De underkända
Oversat af Ellen Boen

Udgave

1. udgave

 

Cato kalder han sig. Han har en mission. Han vil vise verden, at det er idioti, at man kan blive berømt og feteret blot ved at deltage i realityprogrammer eller have en blog om ligegyldige ting. Mens virkelig intelligente personer forbigås af pressen. Og han vil slå ihjel for at blive set og hørt.

”…disse usympatiske, egoistiske, udseendefikserede skabninger, der med piercinger i tungen og kroppen dækket af vulgære tatoveringer fører sig frem med deres lave IQ og ikkeeksisterende almendannelse.”

Første offer er en ung knægt, som findes død i et klasselokale – sat i skammekrogen, henrettet med et skud i panden, iført en dummehat og med et ark papir med spørgsmål hæftet på ryggen – ikke bestået! Og flere må lade livet i kampen mod dumhed og berømmelse…

 Rejseholdet sættes på sagen, og vi følger atter Sebastian, Vanja, Ursula, Billy og Torkel.

Vanja fik i slutningen af sidste bog at vide, at Sebastian er hendes biologiske far. Hun beslutter, at de kan være kollegaer – tåler lige netop hans nærvær, men ikke mere end det. Sebastian er denne bog fremstillet mere afdæmpet og sympatisk end han plejer. Han er meget varsom med ikke at skræmme Vanja væk, og går på listesko – men lykkes det? Vanja er umådelig vred på sin mor og stedfar, og holder generelt andre mennesker på afstand. Hun er ensom, lukket inde i sin hårde skal, og viser sig som en ubøjelig, stejl og ret egoistisk person. Nygifte Billy har en skjult drift, som gør, at han ikke er lykkelig i sit ægteskab. Sebastian kender til hans hemmelighed, og presser ham til at få hjælp. Torkel er forelsket – og Ursula indser, at Torkel ikke længere er inden for rækkevidde, når det passer hende at være sammen med ham. Ursula er ensom… og det er Sebastian også.

Det er rart, at personerne udvikler sig gennem bøgerne; at følge Rejseholdet er mindst lige så vigtigt som at følge opklaringen og afsløringen af Realityseriemorderen, som medierne har døbt ham.

Bogen er spændende, spændingskurven stiger kraftigt til sidst – bogen slutter meget dramatisk, ligesom ”Fjeldgraven” også gjorde – så man næsten ikke kan vente, til næste bog i serien udkommer. Bøgerne kan godt læses som enkeltstående krimier, men man bør unde sig selv at starte ved begyndelsen og læse dem i rækkefølge, da man kun på den måde kan følge med i de gennemgående personers udvikling.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter