0 kommentarer

De små ting af Paul Harding

af d. 4. november 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

191

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7955-974-5

Originaltitel

Tinkers

 

Paul Harding er født i 1967 og bor i Boston. ”De små ting” er hans første roman. Romanen beskriver en gammel mand – George – som ligger for døden, omgivet af sin familie.

Vi gennemlever sammen med ham såvel hans som hans forældres liv. Faderen – Howard – var omrejsende handelsmand med muldyrtrukket kærre. Faderen led af epilepsi, en sygdom som beskrives meget dramatisk i bogen, og som også får betydning for sønnen Georges liv. Faderen er forsvundet ud af Georges liv for over halvfjerds år siden, men her på sit dødsleje, hallucinerer George omkring denne far som har betydet meget for ham. Selv har han beskæftiget sig med at reparere ure, og da hans kone sørger for, at alle ure i huset går i stå – idet hun mener dermed at give George ro – må han igen bede om at få dem i gang – måske en symbolsk handling.

Der ligger i det hele taget megen symbolik og poesi i romanen.

Smukke naturbeskrivelser oplevet gennem hovedpersonens tilbageblik, vidner om forfatterens store kærlighed til naturen og menneskets forhold hertil. Romanen giver et billede af livet i en familie på det tidspunkt, en familie som er fattig på penge, men rig på menneskekendskab. Der sker ikke meget i romanen, måske tidsbilledet er det vigtigste.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter