0 kommentarer

Tracy af Peter Robinson

af d. 5. maj 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

432

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2311-1

Originaltitel

Bad Boy

 

At læse Peter Robinsons engelske krimier om kommissær Alan Banks er som at komme hjem i den stråtækte. Det er som at se politiikonerne Morse eller Barnaby på tv en regnfuld efterårsaften med en plaid over skødet og kande te og en tallerken kiks på kakkelbordet ved siden af. Hyggen, genkendeligheden, de kære ansigter og trygge omgivelser – alt er altid ved det gamle. Hvilket er ment som en uforbeholden ros. Jeg har læst over ti af de nitten bøger, der hidtil er skrevet i serien, og er aldrig blevet skuffet.

Denne gang er det Banks’ datter Tracy, den er gal med. Eller rettere Jaff, en charmerende, men livsfarlig forbryder, hun kysser for øjnene af hans kæreste, der beklageligvis også er hendes bedste veninde. Erin bliver stiktosset og hugger en pistol fra Jaff, og så går den vilde jagt, for pistolen har en helt særlig historie.

En uskyldig mand bliver skudt. Tracy bliver bortført. Banks’ gamle makker (og kæreste) Annie bliver hårdt såret. Handlingen flytter sig fra pittoreske Eastvale til pulveriserende London. Et ungt par torteres på det grusomste. Og i baggrunden lurer en af Banks’ gamle fjender, ‘Farmer’ Fanthorpe, der har interesser i både hårde stoffer, mennesker – og forsvundne pistoler.

Alan Banks selv kommer først sent ind i historien. Han har nemlig været på en rekreationsferie i Califonien, hvor han møder en dejlig dame…

“Tracy” er, som det vist fremgår, en udsøgt krimi af bedste aftapning. Peter Robinson er ikke typen, der giver sine læsere hjerteslag, men engang imellem er det også fuldt tilfredsstillende at skutte sig af hygge adskillige timer i træk.

På engelsk er titlen “Bad Boy”, der jo har lidt mere bid end et kælent pigenavn. Måske kunne Rosinante og den udmærkede oversætter Poul Bratbjerg Hansen lægge lidt flere kalorier i at finde en fængende eyecatcher næste gang? Selv en direkte oversættelse à la “Slem dreng” eller “Skidt knægt” fungerer bedre end bovlamme “Tracy”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter