0 kommentarer

De seje superalfer af Josefine Guldahl

af d. 5. september 2017
Info
 
Sideantal

70

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7190-350-8

Originaltitel

De seje superalfer

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Flere små historier om livet i alfernes dal. Vi møder flere forskellige alfer og de har det alle godt. De prøver altid at få det bedste ud af deres tilværelse mens de samtidig er på vagt overfor den store farlige tudse.

Der er opdelte historier i bogen som handler om alt fra hvordan det er forkert at mobbe og drille til at det er vigtigt at man kan snakke sammen om alt når man er bedste venner. Det er en bog som ikke kun fortæller små søde og sjove historier men som også kan opdrage lidt ved at minde børn om at man skal behandle hinanden pænt, så andre ikke bliver kede af det.

Bogen er velegnet både til højtlæsning og til børn der selv er begyndt at læse. Den vil også være god i de mindste klasser da den kan sætte lidt debat i gang. For eksempel om at det ikke er okay at man ødelægger noget der ikke er ens eget og at man ikke må drille nogen der for eksempel har svært ved at følge med i skolen.

Det er en rigtig hyggelig bog med små fine illustrationer og man bliver glad af at læse den, selv som voksen.

Samtidig er det skønt med en bog der ikke ligger under for tidens ideer om at mænd og kvinder skal kunne udføre de samme ting. Her er det mændene der knokler og kvinderne der bager. Det er bare super hyggeligt. Og alligevel ligger den ene historie op til at hvis mor ikke har tid til at bage, så kunne det jo være at selv om man ikke er så stor så kan man måske selv gå i gang. Så der er mange ting i denne lille bog om alfer, man kan lære lidt af eller i hvert fald lige minde sig selv om.

En lille bog som kun kan anbefales alle med, og uden, børn at læse. Sæt i gang!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter