0 kommentarer

De dødes hvisken af Simon Beckett

af d. 6. oktober 2009
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43442-0

Originaltitel

Whispers of the dead

 
Spænding fra første til sidste side – jeg glemte alt om vasketøj og andre trivialiteter, da jeg først havde sat mig til rette med “De dødes hvisken” – og læste den i ét stræk.

Bogen er 3. bind i en serie om den britiske retsmedicinske antropolog David Hunter. Når man ikke har læst de to første, er det lidt irriterende i tide og utide at høre om Davids tidligere oplevelser – historien kan sagtens bære sig selv uden disse flash-backs. Men så er der heller ikke andet skidt at sige om bogen.

David inviteres til Tennessee af sin gamle ven og mentor Tom for at restituere sig efter et mordforsøg.
Tom er ansat på “The Body Farm” – et forskningscenter, hvor man studerer, hvordan lig rådner under forskellige forhold til brug ved opklaring af forbrydelser. Sjovt nok havde jeg lige læst en anden engelsk krimi, som foregik på samme location (“Flesh & Bone” af Jefferson Bass).

Kort efter Davids ankomst bliver Tom kaldt ud til en ensomt beliggende hytte, hvor man har fundet et maltrakteret lig, fastspændt til et spisebord. Rummet, hvor liget findes er ulideligt varmt, og snart står det klart, at den tilstand liget er i ikke stemmer overens med det antal dage, der er gået siden nogen sidst var i hytten.

Meget imod politiets vilje beslutter Tom, at David skal hjælpe ham med de retsmedicinske undersøgelser, og under ransagningen af hytten findes et fotohylster med tydelige fingeraftryk. Imidlertid viser det sig, at fingeraftrykkets ejermand blev begravet flere måneder forinden. Noget er galt, og man beslutter at grave liget af fingeraftrykkets ejermand op – og så tager historien fart og det ene lig afløser det andet.

Inden længe står det klart, at vi har med en udspekuleret morder at gøre, der leger kis-pus med politiet og retsmedicinerne. Læseren hvirvles rundt mellem snart at tro, at den ene er morderen, snart den anden -undervejs krydret med morderens stemme, der fortæller, at det hele begyndte, da han 5 år gammel gravede en død kat op for at lære, hvad forskellen var på en død og en levende krop.

Historien bygger sikkert men vist op til klimaks, hvor morderen bortfører en højgravid kvinde – og det bliver et kapløb med tiden.

Intelligent, udspekuleret og hæsblæsende krimi for alle pengene.

Samhørende med: Dødens kemi (1)Skrevet i ild (2) og Den glemte grav (4)

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter