0 kommentarer

De barmhjertige søstre af Federico Andahazi

af d. 20. januar 2006
Info
 
Sideantal

151

Udgivet

1999

ISBN

87-00-38554-9

Originaltitel

Las piadosas

 

I 1816 tilbragte et fint selskab bestående af Lord Byron, hans sekretær John W. Polidori, Mary Shelley med gemal samt Claire Clairmont sommeren i en fin villa ved bredden af Genfersøen.

Det er dog ikke de så velkendte forfatteres historie, der fortælles her, men derimod den mystiske beretning om J.W. Polidori som modtager et besynderligt anonymt brev fra en person, som påstår at følge hvert et skridt han tager…

Scenen er sat til et genialt stemningsmættet drama, hvor den sky Polidoris person er i kontrast til de store ånders. På side 25 er man ganske enkelt ved at gå til at spændt nysgerrighed, og som læser håber man inderligt, at den sublime baggrundshistorie folder sig ud i den skæve og anderledes roman, der er lagt op til.

Desværre svinder håbet, da det snart viser sig, at Polidori modtager adskillige breve, som blot opruller en skæbne, der nok er bizar og speciel men også hurtigt får noget decideret søgt over sig.

Det er med en del ærgrelse at man også i denne anden bog af Andahazi lige synes at der mangler det der gennemført geniale plot, som begyndelsen ellers får lagt op til.

I betragtning af at bogen ikke tager lang tid at komme igennem er den afgjort værd at læse, men jeg blev altså skuffet i forventningen om at dette skulle blive en af årets store læseoplevelser.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter