0 kommentarer

Vores egen Irene af Martha Christensen

af d. 20. januar 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

160

Udgivet

1996

ISBN

87-557-1401-3

Originaltitel

Vores egen Irene

Udgave

3.udgave

 

“Vores egen Irene” er en hverdagshistorie om livet for bogens hovedperson, Irene. Vi møder Irene den dag, hvor hun netop er kommet hjem fra en uges ferie på Mallorca. Irenes datter har i ugens løb boet hos familien.

Irene har været på ferie med et par veninder i en uge, hvor hun har haft en affære med Simon, som hun er blevet småforelsket i.

Hjemme i Danmark tænker Irene over sin omklamrende familie: moderen, der kan give alle dårlig samvittighed. Faderen, der ignorerer problemerne og ikke mindst broderen på 16, der er blevet lam efter en trafikulykke, hvor Irenes eksmand kørte bilen. Familien bebrejder Irene for ulykken og forsøger konstant at give hende dårlig samvittighed: hun skulle ikke have valgt en mand, der kører for hurtigt i bil, så det er hendes skyld broderen nu er lam, og hun skulle ikke tage på ferie uden datteren, for det gør hende til en dårlig mor.

Simon møder en dag op hos Irene, og de to indleder et forhold. Familien bliver jaloux – de vil have Irene for sig selv, og med små stikpiller forsøger de at ødelægge forholdet. Alle har krav til Irene og er kolde over for hvad hun selv ønsker sig – og Irene har ikke styrken til at sige fra og til at være “sin egen Irene”.

“Vores egen Irene” er historien om en kvinde, der ædes op af sin egen familie og omgangskreds, om hvordan mennesker bliver banket i hovedet til at være som alle andre vil have en til at være. Bogen beskriver hvordan familie, kerneværdier og ligusterhæk kan være en spændetrøje, men handlingen åbner også for et oprør mod tyranni.

Bogen anbefales stærkt da sproget er bidsk, medrivende og overbevisende og historien er et godt indblik i et menneskes oprør mod etablerede normer. Personerne er overbevisende, historien bider sig fast i systemet – så læs bogen og bliv fanget.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter