0 kommentarer

De 500 af Matthew Quirk

af d. 26. november 2012
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92621-75-7

Originaltitel

The five hundred

Udgave

1.udgave

 

En buldrende David og Goliat fortælling, en rigtig page-turner med højspændt action, der aldrig stopper, en fængslende debutroman – er bare nogle af de anmeldelser, jeg har set på Matthew Quirks debut-roman.

Alle har en pris er velsagtens romanens hovedbudskab og det kan jeg ikke være uenig i. Selvom vi alle har en mening om, hvor vi befinder os på den moralske rebstige, er jeg ikke i tvivl om, at vi alle har en pris – og den pris kender vi ikke, før vi bliver udfordret, virkelig udfordret.

Bogens hovedperson Mike Ford er opvokset med en kriminel far, der kom i fængsel, da Mike var teenager og på trods af alle odds er det lykkedes Mike at arbejde sig igennem jurastudiet på Harvard – og nu er han ansat hos virksomheden Davies Group i Washington D.C. – et konsulentfirma med speciale i at have de rigtige kontakter til de 500 mest indflydelsesrige personer, og et firma, der ved hvad det koster at få det man vil have. Davies Group er professionelle – virkelig professionelle – fejltagelser tolereres ikke.

Mike Ford synes meget hurtigt at få tæft for jobbet og inden længe er han tæt på ledelsens inderkreds. De kriminelle færdigheder han oparbejdede som ung, kommer ham nu til gode om end på en mere raffineret vis, end da han stjal biler og lavede indbrud.

Vi følger Mike på hans vej op i firmaet, på den glidebane han umærkeligt kommer ind på – og ind i de moralske skrupler han får undervejs – og til sidst på hans vej tilbage til et hæderligt liv og hans forsoning med den far, der forlod ham og familien for at gå i fængsel for en forbrydelse, som han ikke begik og som han aldrig røbede sandheden om.

Plottet er godt, moralen er god, spændingen er høj, skrivestilen fin – men alligevel blev jeg aldrig 100% fanget af historien. Det er dog foruroligende at fornemme, at magt korrumperer – og foruroligende ikke at vide, hvad ens egen pris egentlig er. Kender du din?

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter