0 kommentarer

David Copperfield af Charles Dickens

af d. 23. september 2001
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

891

Udgivet

1983

ISBN

87-7215-758-5.

Originaltitel

David Copperfield (engelsk)

 

Før man går i gang med “David Copperfield”, kan man måske godt have sine tvivl om, hvorvidt man overlever de 891 tætskrevne sider, denne klassiker består af. Men til min store overraskelse syntes jeg ved endt læsning, at der godt lige måtte have været bare 50 sider til. Ja, så god er den faktisk.

Den lille David når ikke at få mange lykkelige år med sin mor, inden den onde stedfar introduceres i hans liv, og fra da af går det støt ned af bakke – i hvert fald i et stykke tid. Romanen følger ham igennem hårde og gode tider. Både når uretfærdigheder begås og den tillidsfulde David tages ved næsen og narres af mindre sympatiske mennesker, men også når han ved hjælp af sit gode væsen vinder frem i verden og bliver succesfuld.

Der er et væld af personer i bogen, og David Copperfield udmærker sig ved at få venner fra alle samfundets lag, så man kommer som læser på en grundig rundtur i tidens England. Desuden er der nogen enkelte karakterer, som man aldrig glemmer, enten på grund af deres tragiske skæbne eller simpelthen fordi de er så ustyrligt morsomt beskrevet, og her bliver jeg nødt til især at fremhæve to, nemlig Davids tante Betsy og Mr. Micawber: de er i sig selv alle 891 sider værd.

Men det allerbedste ved “David Copperfield” er, at retfærdigheden og de gode altid sejrer, og det er nu så dejligt. Ren magi!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter