0 kommentarer

Damen i den grønne dragt af Anja Duna

af d. 15. juni 2018
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

196

Udgivet

2015

ISBN

978-87-998213-0-3

Udgave

2. udgave

 

I årevis har damen med den grønne dragt tilbragt dagene på Den Gule Café. Hver dag er hun efter morgenmaden gået over til caféen med sin bog i hånden og har læst der indtil lukketid, hvor hun så er gået hjem igen. Stadig med næsen i sin bog. Men det vil snart ændre sig.

Det går nemlig økonomisk skidt for Den Gule Café. Ejeren er nødt til at sælge, så stamgæsterne med Klare Karla, Hansi-på-hovedet og Petter den heldige har udtænkt en plan. Damen i den grønne dragt har penge nok, så planen er at få hende til at købe caféen, så de allesammen kan fortsætte med at komme der, som de plejer.

Planen lykkes delvist. De får narret damen til at skrive under på kontrakten, men i stedet for at fortsætte tilværelsen i bøgernes verden, involverer hun sig pludselig i caféens drift. Og snart er Den Gule Café helt forandret og med den også stamgæsterne.

“Damen i den grønne dragt” er Anja Dunas debutroman. Det er en finurlig lille letlæst roman, som lever på sin charme, og flere gange kom jeg til at smile over romanens skæve eksistenser, som i deres forandrings-uvillighed alligevel ender i et sandt stormvejr. Som den grønne farve, der går igen i bogen, antyder, så er der dog håb om lykke, selvom man måske ikke er kommet så godt fra start.

Forsiden, der er illustreret af Hanne Piasecki, afspejler fint romanens indhold med sine lette streger og enkelte farvestænk (grønne naturligvis).

Romanens stil med de excentriske personer og den lette tone, der alligevel har dybde, minder om Jørn Riels skrøner, uden dog at nå helt samme niveau. Mindre kan dog også gøre det, og har du lyst til at læse en finurlig dannelsesroman med et drys af magisk realisme, så er “Damen i den grønne dragt” et godt bud.

Anja Duna har for nyligt udgivet bog nummer to: “Det natten bringer frem”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter