0 kommentarer

Dækning af Sara Paretsky

af d. 5. marts 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

236

Udgivet

1994

ISBN

87-557-1733-0

Originaltitel

Indemnity Only

 

“Dækning” er endnu en bog i serien om privatdetektiven Vic Warshawski, der bor og arbejder i Chicago.

Denne gang får Vic til opgave at finde ud af, hvem der har dræbt rigmandssønnen Peter Thayer og hvor Peters kæreste, Anita Hill (der er datter af en lokal fagforeningsmand) er blevet af – hun er sporløst forsvundet efter mordet på kæresten, så det mest oplagte er vel, at Anita har noget at gøre med mordet?

Eftersøgningen går i gang, og Vic finder ud af, at tingene ikke altid er så indlysende, som de kan have tendens til at se ud på overfladen. I sin søgen efter svar får Vic kontakt med så forskellige mennesker som venstreorienterede studerende, Peter Thayers følsomme lillesøster, der ønsker svar på, hvad der skete med hendes bror – og ikke mindst med udspekulerede medlemmer af Chicagos underverden, der vil gøre alt for at ødelægge Vics efterforskningen af mordsagen.

Der er for meget handling og for mange lag i bogen til at kunne gå i dybden med et handlingsreferat med den plads (antal tegn) jeg har til rådighed. Jeg kan kun sige, at bogen er hæsblæsende og voldsom, men der kommer også udbrud af sort humor med jævne mellemrum. Generelt er der gode personbeskrivelser, men de er indimellem karikerede.

Skulle man sige noget skidt om bogen, så er det, at denne bog i sin opstilling minder meget om andre bøger om Vic Warshawski – der er ikke de store overraskelser, og det tæller altså ned for mit vedkommende. Det må gerne være sådan, at der er udskiftet andet end et personnavn og et vejnavn i forhold til de andre bøger – ellers bliver bøgerne i serien for forudsigelige, og det er kedeligt.

Men generelt – så er bogen læseværdig uden at være fremragende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter