0 kommentarer

De udødelige 1: Vild magi af Tamora Pierce

af d. 5. marts 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

250

Udgivet

1992

ISBN

87-588-0672-5

Originaltitel

Wild Magic

 

Pigen Daine er kun tretten år, da hendes mor bliver dræbt, og da hun aldrig har kendt sin far, og da ingen andre i landsbyen vil have noget med hende at gøre, flygter Daine. I en større landsby finder hun den kongelige staldmester Onua, som skal fragte ponyer til Tortall. Daine tilbyder hende sin hjælp, og sammen begiver de sig af sted. Onua opdager hurtigt, at hun gjorde ret i at tage imod Daines hjælp. Daine har nemlig et helt specielt håndelag med hestene, ja med alle dyr. Da de på vejen bliver angrebet af nogle sære fugle, der kalder sig selv stormvinger, redder de en af Onuas venner, troldmanden Numair. Numair fortæller, at Daines evne til at tale med og forstå dyrene, ikke kun er et specielt håndelag, men magi. Vild magi. Numair lærer hende at kontrollere sin magi. Det kommer dem til nytte da de på Alannas, kongens beskytters, borg bliver angrebet mens både dronningen, dronningens børn og hele dronningens kavaleri befinder sig på borgen. De er nemlig i undertal, og kun ved hjælp af Daines magi og de mange dyr, kan de vinde det hårde slag.

Serien er en fortsættelse af den første serie om Tortall, ”Løvindens Sang”. Mange gamle og bekendte figurer optræder i bøgerne, men også en masse nye kommer til.

Bogen indeholder alt det Tamora Pierce er blevet kendt på, og serien kan sagtens måle sig med ”Løvindens Sang”. Den har spænding, magi, fantasi og alt der hører til.

Nogen har måske læst mine anmeldelser af ”Løvindens datter 4” og ”Terrier 2”, og jeg vil skynde mig at sige, at denne serie er helt anderledes. Den er nemlig mange gange bedre! Den er alt hvad en Tamora Pierce bog skal være.

Har du fået lyst til at læse denne bog pga. denne anmeldelse, vil jeg opfordre jer til at gøre jer selv den tjeneste, at starte helt fra starten, nemlig med serien ”Løvindens Sang”. Derefter kommer ”De udødelige” og efter denne ”De svages beskytter”. Dette er de tre bedste serier. De kan godt læses uafhængigt af hinanden, men den bedste oplevelse kommer ved at læse dem samlet i rigtig rækkefølge!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter