0 kommentarer

Da Felix blev stor af Jan Lööf

af d. 19. marts 2017
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

36

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7085-653-9

Originaltitel

När Felix blev stor, kunstner: Jan Lööf ; oversætter: Jens Peder Agger

 

Efter mere end 40 års pause vender Jan Lööfs figur Felix tilbage, han er blevet stor, vokset fra tegneseriens små ruder, og dem ser vi ham faktisk kravle ud af og ud i billedbogens æventyrverden. Ude i billedbogen fremstår Felix som en kæmpe blandt de andre figurer. Pigen Lisa bliver hurtigt hans ven og tourguide og sammen udforsker de et temmelig fantasifuldt og fantastisk miljø. Undervejs bliver de udplyndret af en bande tyvagtige bavianer, og kæmper med monstrer lavet af musikinstrumenter. De der musikinstrumentmonstrer skal i øvrigt ses – her demonstrerer Lööfs virkelig sin kreativitet som tegner. De overtrumfer langt Godzilla, som Felix og Lisa også når at nedkæmpe.

Historien indkredser mod slutningen igen en form for virkelighed, hvor Felix og Lisa pludseligt ender i Grækenland. Her optræder Lööf i egen person, og de to hovedpersoner klager over det sjuskede tegnearbejde og Felix ytrer ønske om at returnere til tegneserierne. Lööf må bøje sig og sidste side er rent faktisk en tegneserie.

Lööfs tegninger har altid fortryllet mig, jeg bliver simpelthen suget ind i hans verdener. Uanset om det er tegneserier eller billedbøger. At han her blander begge er superbt. Og der er en bonus, for slutningen peger mod endnu et Felix æventyr.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter