0 kommentarer

Geddedræberne et spørgsmål om ære af Bjarne Kim Pedersen

af d. 19. marts 2017
Info
 
Sideantal

176

Udgivet

2017

ISBN

9788793272309

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Bjarne Kim Pedersen (1955) har tidligere skrevet en del Nem-bøger for unge, og Geddedræberne er den seneste i rækken. Målgruppen er de 12-16 årige dog nok mest henvendt til drenge, men kan da sagtens læses af piger. Bogen er let at læse og emnerne der tages op i bogen har forfatteren diskuteret med unge, der ligeledes har været testlæser på bogen.

 
Kort fortalt er bogens hovedpersoner “perkeren”Hassan, “rockeren” Jon, Claus en falleret pædagog samt hund Sultan, som uforskyldt er årsagen til at de alle flygter til Sverige. Under deres flugt fører de mange samtaler om bander og æresbegreber, om det at være dansk og synet på andre mennesker. De rystes godt sammen og finder ud af at det der ser ud som store kulturforskelle, måske ikke er så forskelligt endda. Tiden bruger de også til at fiske og de har et vældigt held med at fange Gedder, heraf bogens titel. Jeg vil ikke røbe bogens slutning, den synes jeg du selv skal læse dig til.

 
Jeg synes bogen er lidt rodet i starten, men det falder dog på plads. Der er en lidt mangelfuld korrekturlæsning, men det er til at leve med, det er mest tastefejl. Jeg synes det er en fin ungdomsbog, der kan danne grundlag for mange rigtig gode samtaler, og det er her jeg ser bogens styrke, hvor imod hvis den kun læses som underholdning finder jeg den lidt tyndbenet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter