0 kommentarer

Containerkvinden af Kim Småge

af d. 21. december 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

231

Udgivet

1999

ISBN

87-7724-831-7

Originaltitel

Containerkvinnen

 

Den kvindelige kriminalbetjent Anne-kin Halvorsen befinder sig sammen med en kollega på havnen i Trondhjem i færd med at efterforske et tilsyneladende banalt mord på en af byens hjemløse. Ved et tilfælde hører hun lyde fra en affaldscontainer, og da hun kigger ned i den, finder hun 3 unge nøgne kvinder. En er død, en anden dør kort tid efter, men den tredje overlever. Hun nægter at udtale sig og forstår tilsyneladende heller ikke, hvad der bliver sagt til hende. Imidlertid lykkes det Anne-kin at opnå en form for kontakt med hende, umiddelbart før hun flygter fra hospitalet. Hvem er/var de tre kvinder, hvor er de kommet fra og frem for alt, hvem har dumpet dem i stærkt dopet tilstand i en container på havnen i Trondhjem.

Anne-kin Halvorsen er en lettere forvirret kvinde, måske med en lille smule rod i privatlivet, men som efterforsker har hun succes, dels på grund af sin vedholdenhed og dels på grund af sit held.
Hun har en fast kollega, kriminalassistent Vang, som både er en anelse lun på Anne-kin, og samtidig voldsomt irriteret fordi hun hele tiden stikker til hans mandschauvinistiske forestillinger om kvindens plads i samfundet.

Det er en spændende og velskrevet kriminalroman, og det er bestemt ikke den sidste bog af Kim Småge jeg har læst.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter