0 kommentarer

Aminas breve af Jonas T. Bengtsson

af d. 21. december 2006
Info
 
Sideantal

239

Udgivet

2006

ISBN

87-91693-24-1

 
Fuldt fortjent fik Jonas T. Bengtsson i 2005 debutantprisen for sin medrivende roman “Aminas breve”.

Historien foregår i København, og hovedpersonen er Janus, en fyr i starten af tyverne, der er skizofren-paranoid. Janus fik for fire år siden et sammenbrud og blev indlagt på den lukkede afdeling. Nu, fire år senere, er han blevet udskrevet fra hospitalet. Janus har kedet sig grumt i de fire år på den lukkede, og de eneste lyspunkter han har haft i tiden på hospitalet har været når han har modtaget brev fra Amina, der er en gammel gymnasiekammerat. Underligt nok holdt Amina pludselig op med at skrive, så da Janus udskrives er han opsat på at finde Amina for at finde ud af hvorfor hun holdt op med at skrive.

Ad omveje finder Janus ud af, at Amina er blevet gift med Erkan, der er voldelig, og det skulle angiveligt være Erkan, der har forbudt Amina at have kontakt med familien og Janus. Nu forsøger Janus så at opsøge Aminas familie samt gamle venner og fjender for at finde ud af hvor Amina bor nu, men det er ikke så let igen.

Opgaven med at finde Amina fører Janus gennem det meste af København, hvor han bl.a. oplever at få tæsk af Erkans fætter, og Janus møder også pigen Anna, som også var indlagt på den lukkede sammen med Janus. De har et kortvarigt forhold, hvorefter jagten på Amina fortsætter.

Om Janus finder Amina skal ikke afsløres her, for det vil ødelægge læseglæden for Jer andre. Dog vil jeg sige, at det er nogle hårde og spændende oplevelser Janus er ude for i sin søgen på Amina.

“Aminas breve” har et meget direkte og mundret sprog. Handlingen flyder meget let og er meget levende, og personerne og miljøet på Nørrebro og Østerbro i København er meget overbevisende beskrevet.

Bogen er så medrivende, at jeg fik læst den på en dag, og da jeg var færdig med bogen var jeg ærgerlig over, at den ikke var længere.

Alt i alt er “Aminas breve” en meget overbevisende, medrivende og spændende bog, som jeg ikke synes I andre skal snyde Jer selv for at læse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter