0 kommentarer

City of fallen angels af Cassandra Clare

af d. 2. februar 2012
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

424

Udgivet

2011

ISBN

978-1-4063-2867-7

Originaltitel

City of fallen angels

Udgave

2.udgave

 

Jeg var meget begejstret for de tidligere bøger i serien om end jeg så vidt jeg ser kun har anmeldt den første. Det er en af de serier jeg anbefaler, når en af mine veninder mangler bøger og kan lide fantasy. På trods af at jeg snart fylder 30 år og denne serie er skrevet til unge. Den fanger mig bare.

Jeg vidste ikke, at der var kommet en ny bog i serien, så da jeg fandt den ved et tilfælde i forbindelsen med lanceringen af Claires nyste bog “Clockwork Angel”, så måtte jeg have den. Den er læst på engelsk, men udkom på dansk den 2. feb. 1012 under titlen ”De faldne engles by”.

Shadowhunterafdelingen, som Clary tilhører, er tilbage i New York og selvom alle detaljerne efter krigen mod Valentine ikke er helt overståede, så har freden sænket sig og de efterladte har plads til at sørge over de mange tabte.

Clary er droppet ud af High School for at gå fuldt ind i sin træning til Shadowhunter og Jace og hende kan nu endelig være sammen.

Men Jace har sære drømme, som han holder for sig selv. Han drømmer, at han slår Clary ihjel hver nat og i stedet for rent faktisk at orientere nogen om, hvad der foregår med ham, begynder han at distancere sig fra hende, hvilket giver os et par virkeligt emo-agtige siders historie.

Simon har selv sine issues som den eneste vampyr, der kan gå i solen uden at blive til aske. Han har på forunderlig vis fået sig 2 kærester uden han var klar over, hvad der lige skete og går nu og bekymrer sig om hvorvidt kæresterne opdager, at de dater den samme fyr.

Og så er der de dæmoniske aktiviteter som stille og roligt blusser op igen, men det er ikke bare de sædvanlige små dæmoner og pludselig er alle igen i livsfare. En livsfare de er i, fordi ingen tilsyneladende ved hvordan de kommunikerer med hinanden eller deler deres viden.

Bogen er på visse steder skrevet spændende og medrivende, nogle andre er den dødirriterende. Jeg kan for eksempel godt få spat af den måde Claire beskriver kærligheden mellem Jace og Clary, for den er så tydeligt skrevet til teenagere som ikke ved at kærlighed ikke kun er ren, fin og overjordisk – men snarere nuanceret, kompliceret og menneskelig.

Historien er dog fængende og jeg kunne ikke lægge bogen fra mig. Også selv om der er eksempler på at personerne bliver gjort til idioter af plottet. Ting de ikke ville gøre, røre eller tænke, men som plottet kræver for at komme videre og nogle gedigne plothuller.

Kan du se bort fra dette – og det faktum at Stephenie Meyer anbefaler bogen på forsiden – så kan du forvente en god fortsættelse af hvad vi troede var en trilogi 😉

Lån bogen på engelsk på Bibliotek.dk 

Lån bogen på dansk på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter