0 kommentarer

Brudzonen af Pernille Boelskov

af d. 1. juli 2020
Info
 
Sideantal

321

Udgivet

2020

ISBN

9788797223505

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Vi er nok nogle stykker, der med længsel har ventet på at læse om, hvad Agnethe og Lars Bohn nu går og bedriver tiden med på solskinsøen, jeg har i hvert fald. Men nu bliver spændingen udløst, idet tredje bind af  Pernille Boelskov bornholmerkrimier er på gaden.

Denne gang forsøger Agnethe at hjælpe den stumme alenefar, Tomasz med at beholde sin datter. I den forbindelse graver de sammen i hans fortid som polsk flygtning under den kolde krig. Men det viser sig, at deres søgen kolliderer med den efterforskning, som Lars er igang med. Da Lars er lidt følelsesmæssigt ude at blafre efter sin kones alt for tidlige død, får han og Agnethe ikke rigtigt talt sammen, så vigtige informationer, der kunne have lettet politiets efterforskning, kommer aldrig i betragtning. Efterhånden eskalerer de to sager og det er et spørgsmål om tid, inden de løber helt af sporet.

Det er en velkomponeret krimi, og som vanlig velskrevet. Selv om det er tredje bog i serien om Agnethe og Lars, kan den fint læses som en selvstændig krimi, men jeg vil dog anbefale at bøgerne læses i rækkefølge. Jeg synes Pernille Boelskov er rigtig god til at få følelserne og det menneskelige med i bøger. Som læser kommer man meget tæt på hovedpersonen, og lever sig helt ind i deres univers. Personligt kan jeg godt lide, når man i en krimi serie sideløbende med plottet har den menneskelige udvikling.

Pernille Boelskov er forfatter, journalist og tilflytter til Bornholm. Hun er vild med karbade & krimier (gerne i kombination), gode historier og sociale medier – og så selvfølgelig med Bornholm. Hun er født på Sydfyn, men forelskede sig i en klippeø – og en bornholmer, og efter otte år på Vesterbro i Kbh, flyttede de “hjem” til Bornholm. Hendes ambition er at skrive krimier, hvis plot er så viklet ind i de bornholmske særpræg, at de ikke kan foregå andre steder end på klippeøen….. og det lykkes til fulde, kan jeg oplyse.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af forlaget 4 til venstre, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter