0 kommentarer

Brooklyn af Colm Tóibín

af d. 19. september 2011
Info
 
Sideantal

254

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7973-479-1

Originaltitel

Brooklyn

Udgave

1.udgave

 

Vi befinder os i Irland i 1950’erne. I den lille irske by, hvor Eilis bor med sin mor og søster Rose, er det ikke nemt at finde arbejde. Brødrene er allerede rejst fra byen, og Eilis må tage til takke med et dårligt betalt deltidsjob i en butik – og være glad dertil.

Da hun får tilbudt job og bolig i Brooklyn kan hun stort set ikke gøre andet end at slå til – selv om hun mest har lyst til at blive hos sin mor og søster og ikke har den store udlængsel. Ingen af de 3 viser deres sande følelser, alle spiller en rolle for at gøre afrejsen nemmere. Eilis rejser, får job i en tøjforretning, samtidig med at hun uddanner sig til bogholder på aftenkursus. I pensionatet, hvor der bor 6 piger, er der en del sladder og intriger. Eilis er høflig, velopdragen og intelligent, og klarer sig i det fremmede land.
Hjemveen overvælder hende, men hun er opdraget til, at man behersker sine følelser. Hun møder den søde og charmerende italienske mand, Tony, og de forelsker sig. Men et pludseligt dødsfald kalder hende hjem til Irland – og hun føler sig splittet: skal hun blive i sit hjemland eller tage tilbage til Tony?

Det er en sød kærlighedshistorie fra en anden tid, hvor der var faste normer for, hvordan en pæn pige opførte sig. Man får en god fornemmelse for Eilis som person og for tiden i 50’erne. Den er skrevet i et enkelt, let læst sprog. Det er en hyggelig, hurtig læst bog, som dog ikke har sat sig de dybe spor.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter