NYESTE
Født:
1961, Danmark
Fotograf:
Morten Holtum, 2011

Bo hr. Hansen

Bo hr. Hansen (døbt Bo Erhard Hansen) er dansk manuskriptforfatter m.m.

Bo hr. Hansen er forfatter til fem digtsamlinger, senest “Død og status”, 2011, og har skrevet mange manuskripter til film, tv og teater. Foruden filmene nedenfor kan nævnes tv-julekalendrene “Jesus & Josefine” fra 2003 og TV 2’s “Mikkel og Guldkortet” fra 2008 (begge skrevet i samarbejde med Nikolaj Scherfig), samt mini-serien “Album” efter Benn Q. Holms roman, instrueret af Hella Joof (Danmarks Radio 2008). Bo hr. Hansen modtog (med Peter Schønau Fog for instruktion og Thomas Stenderup for produktion) Nordisk Råds Filmpris 2007 for manuskriptet til “Kunsten at græde i kor”.

Han har udtalt at han vil bruge “hr.” i sit navn lige så længe Lars von Trier bruger ‘von’ i sit. Det var dog blot en vittighed, han lod falde i forbindelse med pressematerialet til “De største helte”.

Læs mere her.

Bibliografi

2002  Bo i bogform (digte)

 

Bo i bogform af Bo Hansen, hr.

af Splintd. 21. februar 2015
Bo hr. Hansen er en af de forfattere hvis værker jeg aldrig havde læst – før jeg altså fik fat i “Bo i bogform”, der er en samlet udgave af et par af forfatterens digtsamlinger og knækprosa. Bogen starter ret dårligt. En digtsamling, der er fyldt med banale digte, der rimer så man forledes til […]