0 kommentarer

Blodsværmen af A. Rune

af d. 5. oktober 2018
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

380

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7141-915-3

Udgave

1. udgave

 

Anden del af A. Runes fantasyserie, Traia Trilogien, foregår 7 år efter begivenhederne i ’Natdværgen’. De 4 venner, Askil, Josol, Horan og Eliya er rejst til Sandhavet Djedd, hvor de bor i byen Situla. Eliya og Horan har fået sønnen Rusha, der som seksårig bliver sendt på sin manddomsprøve i ørkenen. Det går ikke helt som det skal, og han ender med at blive bortført. Herefter skilles vennerne. Horan bliver af sin svoger nærmest smidt ud, han drager til sin hjemegn, sumpen Nanda-Ghul, hvor han vil trænes op, så han kan finde sin søn. Askil er allerede draget til hovedstaden Ekbarion, men selv her er der sket drastiske forandringer, så han ender som gladiator. Josol bliver taget til fange af en mægtig troldmand og Eliya sætter efter sin søn, og ender også i sin hjemstavn i Applusbjergene.

A. Rune skriver både så stilsikkert og underholdende at man skulle tro, at han havde en hel række bøger bag sig. I ’Blodsværmen’ er vennerne spredt for alle vinde, og det er dejligt afvekslende, at man hører om dem hver for sig gennem næsten hele bogen. Men samtidig er der også i dette bind fart over feltet. Der sker noget hele tiden, så jeg følte mig helt kørt over ind i mellem, og nogen gange tabte jeg tråden lidt, når der skete for meget. Især er Josols historie kompleks, og man skal virkelig holde tungen lige i munden, for ikke at blive rundtosset. Traia Trilogien er blevet sammenlignet med Tolkiens ’Ringenes Herre’, men her vil jeg nok mene, at så skulle vennerne sætte sig ned engang imellem, ryge en pibe, tænde et bål og tilberede en hare.

Men spændende og underholdende er det, og jeg måtte tvinge mig selv til pauser. Der bliver igen vendt op og ned på tingene, hvem kan man egentlig stole på, og hvilke guder er egentlig de onde? Der bliver brugt magi og en anderledes teknologi, der giver det hele et strejf af science fiction. A. Rune har en vidunderlig fantasi, og han trækker helt sikkert viden fra sin universitetsuddannelse i religion og historie. Der er elementer fra den romerske epoke og sikkert også fra myterne om de græske guder, men rørt godt sammen bliver det til et unikt univers, som jeg ikke har set før. Det er yderst avanceret men flot sat sammen.

Traia Trilogien er skrevet for voksne, og er man til actionfyldt fantasy, så findes der lige nu ikke noget bedre. Jeg glæder mig til afslutningen, ’Ildtågen’, men må lige have et genreskift inden, få mit vejr og komme i gang igen!

Emil Landgreens meget flotte og stemningsfulde forside bør også nævnes. Josol i en af bogens mest dramatiske scener.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter