0 kommentarer

Blodspor af Julie Hastrup

af d. 9. december 2018
Info
 
Sideantal

444

Udgivet

2018

ISBN

9788740027693

 

Det er sjældent at man læser en krimi, hvor man samtidig bliver præsenteret for en problemstilling fra “virkeligheden”, men det er hvad Julie Hastrup gør i “Blodspor”.

Til trods for at forfatteren giver sig god tid til at fortælle sin historie i “Blodspor”, formår hun alligevel at holde sin læser fanget hele vejen igennem. At handlingen er temmelig kompleks og indviklet håndterer hun rigtig fint, og jeg farer aldrig vild i historien.

Lidt nord for København findes familien Friis skudt og dræbt i deres parcelhus. Drabet på moren er særlig bestialsk og vækker drabsefterforsker Rebekka Holms undren. Hvorfor skulle denne pæne familie dø? Hvad er det for noget med de døde spædbørn, og hvor blev den lille dreng med smilehullerne af?

“Blodspor” er mit andet møde med Julie Hastrups forfatterskab. Det første var “Mirakelmanden”, og som i “Mirakelmanden” har forfatteren også i “Blodspor” skruet en ret usandsynlig handling sammen, men formår alligevel at gøre den spændende. At hun samtidig tager et interessant emne om misrøgtede børn og deres kontra forældrenes tarv, giver historien lidt substans. Uden behandlingen af dette vanskelige emne, tror jeg det hele ville være faldet lidt fra hinanden.

Hastrups persongalleri er, for de flestes vedkommende, troværdigt. Især hovedpersonen Rebekka Holm har fået karakter. Andre personer er lidt karrikerede, og enkelte temmelig utroværdige.

Julie Hastrup er en dygtig fortæller, og formår at holde spændingskurven støt stigende, samtidig med at hun sikkert navigerer rundt i en handling der konstant forgrener sig i uventede retninger. Og netop derfor kan hun holde mig fanget hele bogen igennem.

Som tilfældet var med “Miraklemanden”, var jeg heller ikke imponeret af slutningen på “Blodspor”. Der hvor historien tidligere var lige lovlig usandsynlig, blev den nu direkte fortænkt og forceret. Det troværdige faldt på gulvet, og slutningen fungerede slet ikke. Bortset fra det, var jeg rigtig godt underholdt – og fik oven i købet lidt at tænke over undervejs – og jeg læser gerne mere af forfatteren.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter