0 kommentarer

Blodets arv af Kate Cary

af d. 2. oktober 2009
Info
 
Forfatter
Omslag
Sideantal

267

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0711-1

Originaltitel

Bloodline

Udgave

1.udgave

 

Der er gået næsten 30 år siden Jonathan Harker, hans kone Mina og deres venner dræbte den frygtede Dracula. Men Draculas forbandelse hviler stadig over dem, og den lader ikke til at give slip.

Historien starter under 1. Verdenskrig hvor den modige John Shaw er blevet hårdt såret. Heldigvis bliver han reddet, ikke blot en gang men to. Først af hans modige og blodlystne overofficer Quincy Harker og senere af den smukke og uskyldige sygeplejerske Mary Seward. John har slemme mareridt om sin tid i skyttegraven, men han har også onde drømme om hans Kaptajn, som alle andre ser op til, men som John har set gøre nogle meget mærkelige og bizarre ting. Mary får heldigvis reddet ham ud af hans forvirrede sindsforstyrrelse, men alting ændrer sig brat igen, da Kaptajn Harker flytter ind hos Johns elskede søster Lily, hvor Harker ikke ligefrem går stille med dørene om, at han er vild med Lily. Heldigvis har John Mary, men kan han efterlade Lily med den person han nærer allermindst tiltro til? Og så især når Marys far John Seward er overbevist om, Kaptajn Harker slet ikke er et menneske?

Hvis du ikke har læst Bram Stokers ‘Dracula’ skal du ikke begynde på denne bog. Du vil slet ikke forstå noget af den.
Hvis du har læst Bram Stokers ‘Dracula’ skal du ikke læse denne bog. Du bliver meget slemt skuffet.

Det blev jeg i hvert fald. Jeg havde to store problemer med bogen.
For det første følte jeg, at handlingsforløbet var stort set identisk med det i ‘Dracula’ bare med personers børn i stedet for. Og det er da virkelig skuffende.
Men det største problem havde jeg nok med personen Mina Harker. Hvis du har læst ‘Dracula’ elsker du sikkert Mina. Det gør jeg i hvert fald, og derfor var jeg virkelig skuffet over hvordan hun bliver fremstillet i denne bog. Der er overhovedet ingen sammenhæng med Mina Harker i ‘Dracula’ hvor hun er klog, modig og hader vampyrer, og Mina Harker i ‘Blodets Arv’ hvor hun er irriterende, frembrusende, flirtende og en vampyr. Der er også andre ting ved hende, der er virkelig anderledes, men dem vil jeg ikke afsløre her, hvis du nu skulle beslutte dig for at læse denne bog lige meget hvad jeg siger. Du skal bare vide, at jeg fandt bogen spild af tre timer.

Bogen har, desværre, også en efterfølger, der endnu ikke er blevet oversat til dansk. Men når det sker, kommer den ikke ind i mit hus.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter