0 kommentarer

AMOK af Morten Remar

af d. 9. oktober 2016
Info
 
Sideantal

207

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93434-23-3

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Kampen om at komme i den prestigefyldte Michelin guide er yderst nærværende. Her er tre restauranter som er i den liga, men det er AMOK som er noget helt særligt. Og ejeren er i den grad en anderledes karakter.

Han er hidsig, grov, en elendig kæreste, og han spiser kattekød, når ingen ser ham gøre det. Han er samtidig involveret med rockerne, da han er sikker på, det er en konkurrent, der har forsøgt at brænde hans restaurant ned, så han har bestilt en “pakke 1” for at skræmme konkurrenten. Problemet i at samarbejde med rockere er, at de kræver noget til gengæld. I dette tilfælde at han afleverer en pakke med stoffer til en fremmed mand. Men hvad gør man når pakken er væk, og det eneste man kan erstatte pakken med er kartoffelmel?

En døvstum mand bliver ansat ulovligt som opvasker. Denne mand er dog ikke den, han giver sig ud for. Han er nemlig ude på sin helt egen mission. Og han vil gøre alt for at få ejeren af AMOK ned med nakken. Det vil han fordi ejeren af AMOK har været skyld i, at en uskyldig mand har tilbragt sit liv i et fængsel i Thailand.

Her er en rocker, der dør, her er vold, her er druk, her er utroskab, og her er irriterende medier, der samtidig hjælper med at opklare alt det der sker. Her er med andre ord spænding over hele linjen.

Alligevel er jeg ikke helt oppe og ringe over denne bog af Morten Remar. Og det er fordi, jeg syntes den er for anstrengt. Historien er god nok, men vil for mange ting på en gang. Og selv om man kommer ind i et hæsblæsende tempo i hovedpersonens liv, så bliver det for patetisk til sidst.
Og personligt kan jeg ikke lade være med at drage for mange paralleller til tre meget kendte danske restauranter i KBH og det billede, jeg har af dem, matcher ikke overens med det billede, man gerne vil vise i bogen. Og selv om det er fri fantasi i bogen, så virker det stadig om, for mig at se, at forfatteren har et problem med at denne type restauranter findes. Der er en gennemgående tråd i bogen af irritation fra forfatterens side, selv om jeg ikke med sikkerhed kan sige, det er sådan det er.

Bogen er fin nok som lidt nem læsning, men efterlader ikke det store indtryk, desværre.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter