0 kommentarer

Berlinerpoplerne af Anne B. Ragde

af d. 5. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

298

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0358-8

Originaltitel

Berlinerpoplene

 

“Berlinerpoplerne” er en af den slags romaner, som konstant er udlånt på biblioteket, fordi den bliver anbefalet fra læser til læser. Det er også ad den vej, jeg har fået kendskab til Anne B. Ragde, og jeg må sige, at det var et positivt – men helt anderledes – bekendtskab end jeg havde regnet med. Jeg havde forestillet mig lidt “sødsuppe-slægtshistorie”, men det er “Berlinerpoplerne” bestemt ikke.

“Berlinerpoplerne” er første del i en norsk slægtstrilogi. På gården Neshov bor Tor med sine forældre. Han og moren er meget tætte, mens faren nærmest er frosset ud. De to andre brødre er bedemanden Margido, som ikke har været på gården de sidste 7 år, og den yngste bror, Erlend, som er bøsse og allerede som ganske ung forlod fødegården for aldrig at vende tilbage.

Men da moderen pludselig dør, samles de tre brødre alligevel, og også Tors datter (som aldrig har været en del af familien) kommer for at vise den sidste respekt. Mødet mellem de fire får dog nogle konsekvenser, som ingen af dem havde forudset.

Anne B. Ragde skriver rigtig godt. Hun fortæller historien troværdigt, og jeg fik ondt af personerne, samtidig med at jeg havde lyst til at ruske i dem.

Jeg kan godt lide slægtshistorier, og “Berlinerpoplerne” er en velskrevet en af slagsen. Den har realisme og mørke i sig, men giver også rum for håb, og jeg glæder mig til at resten af serien: “Eremitkrebsene” og “Ligge i grønne enge”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter