0 kommentarer

Begrundet mistanke af Gianrico Carofiglio

af d. 19. januar 2011
Info
 
Sideantal

331

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92639-15-8

Originaltitel

Ragionevoli dubbi

Udgave

1.udgave

 

Det er ikke nemt at holde sin sti ren, selvom man går for at være Siciliens mest hæderlige advokat. Guido Guerrieri opdager i sin nye sag som forsvarsadvokat en side hos sig selv, som han bestemt ikke bryder sig om.
Guido Guerrieri påtager sig nemlig at forsvare den usympatiske, nyfascistiske forbryder, Paolicelli, som var med til at gennembanke Guido, da han bare var en stor knægt. Grunden til denne mystiske altruisme (paradokset at lægge sit personlige nag til side og i stedet hjælpe sin fjende gennem mange år) skal søges hos Paolicellis japansk-italienske kone, Natsu, som Guido falder for med et brag. Og inden han når at overveje de moralske aspekter ved en eventuel affære, har han allerede været i seng med sin klients hustru. Bagefter forsøger han så at retfærdiggøre sin handling ved at holde den op imod det overgreb, han selv blev udsat for som barn. Men det holder selvfølgelig ikke, og som det samvittighedsfulde menneske han er, har Guido det ikke helt godt med sig selv.

Paolicelli står anklaget for forsøg på at smugle 40 kilo heroin ind i Italien i sit køretøj. Efter først at have erklæret sig skyldig i et forsøg på at holde Natsu og deres datter ude af politiets søgelys, søger Paolicelli så at få genoptaget sagen, fordi hans forsvarsadvokat svigtede ham fuldstændigt. Guido erfarer at den tidligere forsvarer har nogle meget lyssky klienter, bla. en narkoforbryder, som blev set i nærheden af Paolicelli, da dennes bil blev stoppet. Og atter en gang viser Guido Guirrieri sig som en eminent forsvarer i retssalen, hvor han piller sin modstanders beviser fuldstændigt fra hinanden. Men er det nok?

“Begrundet mistanke” er ligesom forgængeren “Med lukkede øjne” et rigtig rart bekendtskab. Atter en gang mærker man Carofiglios solide kendskab til det italienske retsvæsen som tidligere antimafia-dommer i Bari. Og igen bliver man draget ind i den stemningsfulde, afdæmpede og afslappede atmosfære, som omgiver Guido Guerrieri.
Iøvrigt en dejligt læselig typografi med stor linieafstand, hurra for det!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter