0 kommentarer

Bag bakkerne, kysten. En klagesang af Peter-Clement Woetmann

af d. 16. juni 2017
Info
 
Sideantal

61

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93206-17-5

Originaltitel

Bag bakkerne, kysten. En klagesang

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Peter-Clement Woetmann (født 1985) er en forfatter, som jeg ikke havde stiftet bekendtskab med før jeg fik digtsamlingen ”Bag bakkerne, kysten. En klagesang” forærende tidligere i 2017.

Forfatteren har bedrevet flere digtsamlinger og teaterstykker og har desuden modtaget Morten Nielsens Mindelegat for sit litterære virke. Hæderen er ganske fortjent, for ”Bag bakkerne, kysten. En klagesang” er en ganske glimrende digtsamling.

Digtene handler om de mange flygtninge, som handler om de mange tusinde flygtninge, der omkommer i forsøget på at komme til Europa. Derudover handler digtene også om de mange millioner af europæere, der bare står og ser på og enten er ligeglade eller bare ikke har begreb om hvad man skal gøre ved situationen.

Teksterne handler kort sagt om flugt og nød og om den magtesløshed og frustration, som både flygtninge og de fleste hæderlige mennesker er i besiddelse af hvis man er i besiddelse af en flig af medmenneskelighed og empati. Medfølelse og empati til trods bekræfter bogen også, at vi europæere trods alt ikke er flygtninge og at det er væsentligt at huske sig selv på, at vi trods alt lever i et trygt hjørne af verden.

”Bag bakkerne, kysten. En klagesang” er en lille, fortættet digtsamling, der udgør et væsentlig bidrag til den verserende debat om hvor mange eller hvor få flygtninge de enkelte lande bør modtage.

Denne anmelder synes, at ”Bag bakkerne, kysten. En klagesang” er en væsentlig bog skrevet af en forfatter, der i høj grad har noget på hjerte og som vil noget med sine digte. Man kan på sin vis kalde teksterne for solidariske digte (solidariske med folk i nød) og for en samfundsrelevant bog, der vil gøre indtryk på den læser, der sidder med bogen i hænderne.

Peter-Clement Woetmann skriver godt og han giver flygtninge en velfortjent stemme. Man kan håbe, at læserne er parate til at lytte til hvad denne glimrende forfatter har at sige.

Denne anmelder er kort sagt begejstret og jeg vil meget gerne læse flere af forfatterens digte og teaterstykker i fremtiden. I mellemtiden kan jeg opfordre andre til også at læse denne ganske udmærkede digtsamling, der vil gøre indtryk på læseren – uanset om man er for eller imod flygtninge her i landet.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter