0 kommentarer

Askepots forvandling af Ed McBain

af d. 3. januar 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

243

Udgivet

1988

ISBN

87-15-01704-4

Originaltitel

Cinderella

 

Matthew Hope er advokat med praksis i Florida. Fraskilt, med dertil hørende eks-ægteskabelige problemer. En situation der ligner en gordisk knude, for Hope vågner med voldsomme tømmermænd, i seng sammen med ekskonen. Som han er nødt til at forlade på grund af en sag. Hans ven, en lokal privatdetektiv, er blevet myrdet.

Samtidig introduceres Askepot, en klasseludder, der betjener rige hanner og ripper dem for deres penge, og hun har gjort et rigtigt kup: Hun har scoret fire kilo ren narko fra en lille latterlig mexicaner.
Den lille latterlige mexicaners vrede er bare ikke latterligt lille, han er chef for et mindre kartel, og han vil have sin narko. Derfor sender han sine to blodhunde Domingo og Ernesto til Florida, for at finde narkoen og slagte pigen.
Men de kan ikke finde hende og får i deres søgen slagtet begge hendes søstre.

Affæren med Askepot har tråde tilbage til drabet på detektiven, men det når Hope faktisk ikke at gennemskue. Han gennemskuer heller ikke bogens dramatiske klimaks – der også involverer en lokal gangster, der jagter Askepot fordi hun har nappet hans Rolex. Sagen om narkotyveriet forbliver ude af Hopes synsfelt, et ganske charmerende tvist, for hovedpersonen Hope, der i andre bøger har været en kende for skarp, køres rundt i manegen, både privat og på udebane, uden at han selv opdager det.

Læseoplevelsen er typisk knaldroman, det er let underholdning, velskrevet, læseværdigt og med antallet af forskellige skumle parter er der tilpas udfordring til læseren, for man skal holde styr på de forskellige skurkes identiteter og motiver. Der er stort set ikke andet end skurke, den eneste kriminelt ubesmittede er den uskyldsrene Hope, der til gengæld ikke får meget med af hvad der foregår. Måske McBains billede af den jævne borger, der ikke har megen indblik i det der er virkeligheden på samfundets skyggeside.
Indholdet er dog hurtigt overset, og Askepot går hurtigt i glemmebogen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter