0 kommentarer

Asbjørnsen og Moes bedste eventyr af P. Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe

af d. 27. januar 2008
Info
 
Sideantal

260

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04832-9, 978-87-02-04832-2

Originaltitel

Asbjørnsen og Moes beste eventyr

 

Så er det tid til at læse eventyr folkens! En fin samling med 14 af Asbjørnsen og Moes de bedste. Jeg synes, det er hyggeligt at læse og genlæse eventyr, men jeg troede ikke umiddelbart, at jeg kendte nogen af eventyrene i bogen, da forfatterne ikke lige umiddelbart sagde mig det helt store. Men da jeg først kom i gang med at læse mig igennem eventyrerne, forekom den ene mig mere bekendt end den anden. Nogle af de for mig mest kendte i bogen er “Pandekagen”, “De tre Bukke Bruse” og “Hvorfor bjørnen er stumprumpet”, men derudover finder man bl.a. også “Hønen som skulle til Doverfjeld, for at verden ikke skulle forgå” med høne pøne, ande vande og alle de andre. En pudsig historie som med garanti vil blive ret irriterende at læse op med tiden, da det mildt sagt er en lang række gentagelser, men sød og sjov er den nu alligevel.

Kvalitet er nøgleordet, når man skal beskrive bogen, både hvad angår omslag, forside og det indholdsmæssige layout. Det er en sjælden fornøjelse at få sådan en bog mellem hænderne, så det blev nydt i fulde drag. Eventyrene er flot præsenteret på siderne og teksterne er sat op så de fremstår meget overskueligt. Måden man har opnået dette på, er ved kun at have en lille tekstmængde på hver anden side og ellers godt suppleret med søde og stemningsfyldte illustrationer.

Bogen er gennemillustreret af Tord Nygren. Noget jeg godt kan lide ved hans stil er, at illustrationerne ikke er overmoderniserede, så det oprindelige og lidt gammeldags look er bevaret.

En lille biting der dog undrer mig, er at man i en eventyrbog som denne, som er forsynet med en rigtig fin indholdsfortegnelse med sideangivelser, ikke har angivet sidetallene på hver enkelt side. Det ville da være meget brugbart synes jeg, og anvendeligheden af en indholdsfortegnelse daler kraftigt når siderne ikke er forsynet med sideangivelse.

En samling af meget forskellige eventyr, men én ting har de alle til fælles, de er særdeles underholdende at læse!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter