0 kommentarer

Dage med far af Daniel Möllberg

af d. 28. januar 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

262

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-097-0

Originaltitel

Pappadagar i rottans år

 

Den mandlige version af chick lit. Det er lidt af en overskrift at sætte på en anmeldelse af en bog. Det lyder jo som noget man både kender godt og ikke har set før, men det er hvad avisen Sydsvenskan har valgt at betegne denne bog: “Chick litt for mænd”.

Alexander er 33. Han har 2 børn med Sofia og har, mens børnene var små, været den der gik hjemme og tog sig af børnene, mens han ved siden af studerede datalogi og mens Sofia koncentreret tog karrierestigen i store hop. Det bliver ikke bedre eller værre da Sofia beslutter sig for at det ikke går med de to. Alexander er stadig lykkelig i forholdet, men da hun ikke er, er det forbi og nu skal han finde ud af hvordan man gør det med at være enlig far, hver anden uge. Uden nævneværdig økonomi, uden bolig og uden en kæreste der kan fungere rebound.

I starten må jeg indrømme, at jeg sad og tænkte usympatiske tanker om denne bløde mand som Daniel Möllberg karakteriserer Alexander. Jeg havde svært ved at se Chick littens lettilgængelige, letfordøjelige sprog i “Dage med far” fordi de første 100 sider virker lidt for tunge og lidt for snirklede. Som plottet folder sig ud er bogen dog ganske okay. Den er ikke noget mesterværk, muligvis fordi jeg ikke er en mand, men den er heller ikke helt ringe endda. Læs den, hvis du vil sætte dig ind i enlige fædres tanker og har lyst til en historie der ikke kræver så meget af dig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter