0 kommentarer

Arven Af Reginald Hill

af d. 29. juni 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

271

Udgivet

1988

ISBN

87-553-1592-5

Originaltitel

Child's play

 

Dalziel, Pascoe og Wield bliver af forskellige spor blandet ind i opgørelsen af boet efter Gwendoline Huby. Afdøde har testamenteret alt til sin søn, som formodes død af alle andre end Gwendoline, da ingen har set ham, siden han forsvandt i Italien under 2. verdenskrig. Er den fortabte søn ikke dukket op i 2015, vil hendes bo fordeles mellem velgørende institutioner. Ingen er naturligvis tilfredse med ordlyden af det testamente, og der er heller ingen, der tager det for gode varer, da en mand dukker op og påstår, at han er den forsvundne Alexander Lomas Huby.

Reginald Hill er en absolut læseværdig krimiforfatter. Hans personer er levende og fejlbehæftede. De kløjes i deres liv og deres arbejde som alle vi andre, men på en særdeles underholdende facon. Humoren ligger som en konstant og yderst velklingende tone. I “Arven” grinede jeg allerede på første side, som starter med den ældre Gwendoline Hubys begravelse:

“Thi det kvindefødte menneske har ikkun en kort tid at leve i, og den er fuld af elende,” intonerede præsten.
Eden Thackeray, der helt bestemt have nydt den største del af sine nogle og halvtreds år, lagde ansigtet i de folder, der skulle vise omverdenen, at han var helt med på skriftens ord. Og hvis nogle af de tilstedeværende fik deres vilje, ville der i hvert fald også snart være en ekstra portion elende til ham. Det havde han såmænd heller ikke så meget imod. Problemer er for en advokat som en brombærbusk for Bror Kanin – det sted, hvor de naturligt trives.”

Krimisporet kører stille roligt opklarelsens kringlede gang. Den universitetsuddannede betjent Pascoe er stadig så ny i faget, at han let fanges på det forkerte ben af sin provokerende og skarpsindige overordnede Dalziel, kaldet den fede af Pascoe, og kun i tankerne. Pascoe er – næsten – sikker på, at Dalziel ikke kan læse dem. Wield konfronteres med sin fortid og en hemmelighed kan ikke længere holdes skjult.

Har du endnu ikke læst en af Reginald Hills “Dalziel og Pascoe” krimier, så se at få fat i en.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter