0 kommentarer

Arven af Katherine Webb

af d. 23. oktober 2010
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

395

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3173-4

Originaltitel

The legacy

Udgave

1.udgave

 

Man siger at børn ikke bør undgælde for forældrenes synder: Beth og Erica er søstre som har arvet et engelsk landsted, Storton Manor, efter deres mormor Meredith. Beth fortæller historien som går tilbage til Merediths amerikanske mor Caroline. Man følger sideløbende de to historier om Caroline, og om Beth og Erica.

Hver sommer tilbragte de 2 søstre sammen med deres jævnalderende sommerferieven Dinny, der er søn af en omvandrende løsarbejder. Deres fætter Henry irriterede dem, og var ikke del af gruppen. En sommer forsvandt han, han var som sunket i jorden og blev ikke fundet igen. Siden da kom pigerne der ikke.

Beth og Erica har arvet Storton Manor pga af uoverensstemmelser mellem deres mor og deres mormor og vælger at bo på landstedet sammen. Erica har det svært med depression, skilsmisse og hendes ex, der prøver at tage deres søn fra hende. De overtager ejendommen i december måned lige før jul, og deres forældre, Erica’s søn Ed og Henry’s forældre kommer til jul. Beth lover Ed at hun vil prøve at gøre Erica rask, så hun kan passe ham ordenligt. Hun mener at hvis hun kan finde ud af hvad der skete med Henry og Caroline ville det hjælpe Erica.

I huset findes en masse ting som fortæller Caroline’s historie, hvordan hun var gift med sin højtelskede Corin som tog hende med ud på prærien i det amerikanske vilde vest, hvor hun ikke faldt til, om indianer pigen Magpie, som hun til at begynde med var meget bange for, men til sidst blev en god venninde. Da Corin bliver syg og døde flygtede hun fra al sygdom med Magpies barn. Caroline bliver af en fjern tante indført i den engelske overklasse som en amerikansk arving og bliver hurtigt gift med en mand hun ikke kan udstå; da Meredith bliver født efter store besværligheder og mange aborter bliver deres forhold aldrig godt, selvom Meredith i trods tager sig af sin gamle mor.

Alt hvad der skete i familen bliver efterhånden samlet fra forskellige sider af Beth. Det er faktisk godt fortalt og man bliver revet med af begge historier.
Dinny kommer også tilbage, som børn havde Dinny og Erica et meget specielt forhold, men nu finder Beth og Dinny sammen. De forskellige gåder bliver løst og det hele sat på plads.

Det får mig egentligt til at tænke over hvor mange gåder der måske kunne være i almindelige familier hvis man begyndte at udforske lidt i historierne mellem ældre familie medlemmer, der er sikkert en masse ufortalte anektdoter og historier, som er værd at fortælle.

(læst på engelsk)

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter