0 kommentarer

Arnulf af Susanne Clod Pedersen

af d. 9. november 2006
Info
 
Sideantal

229

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02614-9

Originaltitel

Arnulf

Udgave

1.udgave

 

Arnulf har et hidsigt sind og da han hører om sin storebror Helges død på havet løber hidsigheden af med ham. Sorgen er stor i bygden for Helge skulle efterfølge sin far som høvding.

Helge havde lovet Arnulf en plads på sit skib ved næste togt og Arnulf kunne ikke vente med at komme af sted og ventede sin brors hjemkomst med længsel. Arnulfs anden storebror, Rolf, er Helges modsætning. Han nyder at dyrke jorden og passe dyrene og nærer intet ønske om at drage ud på togter og tilrane sig rigdomme og slås.

De overlevende fra Helges skib fortæller at Helge i en norsk bygd havde voldtaget høvdingens datter og at dette udløste et sådan raseri at høvdingen fulgte Helges skib og til sidst tog livet af Helge. Helges besætning har taget livet af alle de hævngerrige vikinger, bortset fra høvdingens søn, Toke. Ham har de taget med som træl. Omstændighederne vil at Arnulf bringer sig selv i stor unåde og vil han leve og være fri må han flygte fra sin bygd. Med sig tager han Toke og de to bliver snart venner. De sætter kursen mod Tokes hjem, hvor Toke nu skal kæmpe for sin ret til at være sin afdøde fars efterfølger.

“Arnulf” er en realistisk beretning om en ung mands trængsler og livet som viking.
Sproget har til tider en noget gammeldags klang, men det bidrager blot til at man lever sig mere ind i den barske vikingetid hvor man bad til de nordiske guder om krigslykke før man tog på togt.

Bogen er første del af to.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter