0 kommentarer

Varm luft af Anders Bodelsen

af d. 2. marts 2010
Info
 
Sideantal

219

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-08462-7

 

Sidste år udgav Anders Bodelsen denne novellesamling efter 12 års tavshed, så forventningerne var høje. Men de bliver fint indfriet. Gennem 10 noveller kommer han ret godt omkring dagens Danmark og han går tæt på mange, men gør det på en ganske jordbunden og fornøjelig facon.

Den ene af novelllerne bær titlen ”Steen Baxter en naboes beretning”, og handler ret gennemskueligt om den meget omtalte bedrager Stein Bagger. Der er mange til lejligheden opdigtede ting, men mon ikke virkeligheden alligevel har overgået Bodelsen fantasi. Hvis man ellers har fulgt med i medierne, så har han i denne novelle kunne give den gas uden, at skulle tænke over om det var for overdrevet, og det er der blevet en meget underholdende historie ud af.

Ellers kommer han vidt omkring. Den første novelle med titlen ”Comeback”, handler om hvordan han fik gang i skriveriet igen. Den er meget nede på jorden, men ikke mindre interessant af den grund.

En anden der bør nævnes er ”Kompagniet”, der handler om et firma, hvor de involverede har lyssky aktiviteter kørende, men hvor de af forskellige grunde ikke ser sig i stand til at stoppe processen. I denne novelle køres der meget på den psykiske påvirkning af mennesker under pres, og det lykkes til fulde. Man føler tingene.

En novellesamling er ofte lidt for hurtigt læst, det både dens styrke og genrens svaghed, men skulle man have lyst til at kaste sig over en af slagsen, så kan “Varm Luft” anbefales.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter