0 kommentarer

Anne 1+2: Anne fra Grønnebakken & Anne bliver lærer af L. M. Montgomery

af d. 30. december 2007
Info
 
Sideantal

391

Udgivet

2006

ISBN

87-14-11828-9, 978-87-14-11828-0

Originaltitel

Anne of Green Gables ; Anne of Avonlea

 

Søskendeparret Matthew og Marilla som bor på Grønnebakken, har besluttet sig for at adoptere en dreng, som kan hjælpe til på gården. Da Matthew vender tilbage fra stationen med barnet, får Marilla sig dog noget af en overraskelse, for det er en pige som sidder i vognen ved siden af ham. En fregnet, rødhåret og storsnakkende en af slagsen oveni købet. Først er reaktionen, at Anne skal sendes tilbage til, hvor hun kom fra, men da Marilla i løbet af de næste par dage får set den lille charmetrold an, nænner hun det alligevel ikke.

Bogen indeholder de to første bind i serien om Anne. I den første del hører man om Annes første tid på Grønnebakken og der er virkelig mange sjove episoder, som kalder smilet frem. Jeg fristes til at sige at der er lidt “Emil” over hende, for hun roder sig altid ud i nogle umulige situationer. I anden del er Anne blevet en ung pige, og til Matthew og Marillas glæde klarer hun sig rigtig godt i skolen og får tilbudt en stilling som lærer.

I løbet af disse første to bøger i serien sker der utroligt meget, og det er sjovt at følge Annes opvækst fra 11-årig pige til ung kvinde. Jeg har ikke tidligere læst bøgerne om “Anne fra Grønnebakken” men jeg var meget begejstret. Det er utroligt hyggeligt at læse om den livsglade og sprælske pige, men samtidig er der også alvor i den, da man følger livets gang sammen med Anne, hendes familie og menneskene omkring dem. Personskildringerne er utroligt gribende og man får dem alle helt ind under huden, hvad enten det er den skarptungede og på overfladen lidt hårde Marilla eller den lidt for ærlige nabokone Mrs. Lynde, så kan man ikke lade være med at holde af dem.

En yderst anbefalelsesværdig bog som kan læses igen og igen. Det er ikke for ingen ting at bogen efter næsten 100 år stadig er populær.

Bogen kan læses fra 11 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter