0 kommentarer

Alexandritten af Bo Wahl

af d. 11. april 2016
Info
 
Sideantal

529

Udgivet

2015

ISBN

978-87-998569-0-9

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vi er her ude i en tungere bog. Ikke som sådan fordi den er svær at komme igennem, men fordi der er meget at holde styr på.

Vi får to bøger der alligevel hænger sammen. Den første bog “Paris” handler om en kvinde, violinist, der har rodet sit ud i nogen økonomiske problemer og er tæt på at gå helt ned på det, så det skal hun forsøge at få styr på. Hun dater en gut der også har med violiner at gøre, han restaurerer dem… eller rettere det gjorde han, for det gør han ikke mere. Og det er der en god historie omkring, men den vil jeg lade kommende læsere selv finde ud af hvad er, for det er ikke en historie man bare lige gengiver. En historie der virkelig giver en en oplevelse i forbindelse med denne bog.

Bog to “Provence” er noget anderledes også selv om der er nogen af de samme personer og ting der går igen. Og det er især det med violiner der fylder her også. Her bliver der sat hus i stand, hvilket ikke går rigtig godt, her er retssag som ikke rigtig er noget, her er en russer som mister sin elskede violin eller… Her er med andre ord rigtig meget at holde styr på og det virker nogen gange rodet.

Jeg syntes i det hele taget at bogen i helhed er godt sammensat men hele første del vinder klart indpas. Jeg var personligt fanget fra start og det holdt godt ved indtil jeg kom halvvejs ind og skulle igang med anden del, så faldt interessen desværre fordi det hele bliver mere indviklet.

Bogen er anderledes end det jeg ellers har læst i lang tid og den er nem at gå igang med. Historien er gennemført også selv om der er “to i en”. Og jeg ville rigtig gerne have givet den flere stjerner, men fordi anden halvdel ikke fangede kan jeg ikke komme højere op end jeg er.

 

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter