0 kommentarer

Aldrig aldrig aldrig af Linn Strømsborg

af d. 26. september 2020
Info
 
Sideantal

275

Udgivet

2020

ISBN

9788740660203

Originaltitel

Aldri, aldri, aldri

 

Børn skal man da have, eller skal man? Hvad hvis man aldrig har følt for at få børn? Hvad hvis man ikke ønsker at gøre som alle andre og få de der børn? Det har forfatteren her skrevet denne bog om. Og den fungere rigtig godt. For man kommer helt ind bag facaden og møder en hovedperson for hvem det at få børn ikke er noget ønske. Hun hader på ingen måder børn og er støttende og venlig overfor venner og veninder der vælger at få børn, men hun fravælger dem selv. Endda selvom det koster hende et parforhold. For man kan jo heller ikke tvinge ens partner til at rette ind efter egne ønsker, hvis partneren har et ønske om at blive forælder.

En rørende, underholdende og yderst relevant bog for vores tid, hvor flere og flere får øjnene op for at børn er noget man selv kan vælge og ikke noget man skal have. Og en bog som mange vil kunne relatere til. Den er velskrevet og man bladrer hurtigt undervejs da sproget bare flyder. Oprindelig en norsk bog, men den danske oversættelse er virkelig sublim.

Bogen får en til at reflektere over hvorfor det er så almindeligt at man får børn. Og man bliver helt glad for at hovedpersonen holder fast i sine principper, selv når venner og familie presser lidt på. For ens liv er ens eget, selv om ens forældre måske havde håbet på at få rollen som bedsteforældre en dag.

En relevant og tankevækkende bog som både kan være god til debat omkring emnet, men som også virkelig er god at læse hvis man selv har tanker om hvorvidt man ønsker børn eller ej. Ikke fordi forfatteren på nogen måder prøver at få en til at vælge en bestemt vej, men fordi hun formår at give en noget at tænke over og præsentere et børnefrit liv som en reel mulighed.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter