0 kommentarer

Af sted, til stede af Pia Juul

af d. 23. oktober 2012
Info
 
Sideantal

126

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7973-527-9

 

Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen “Levende og lukket” og har siden bidraget med en lind strøm af digte, romaner og noveller. “Af sted, til stede” er hendes attende udgivelse i bogform.
Denne dejlige lille handy bog, passer lige ned i en lille taske så den er nem at tage med på cafe eller i venteværelset. Indholdet, nemlig små korte noveller, egner sig også glimrende til ventesituationer og da de samtidig er godt skrevet og med en tvist af eftertænksomhed, bliver ventetiden lige pludselig meget kort og fantastisk underholdende. Så jeg må sige det er en god bog som jeg helt sikkert kommer til at læse mere end en gang.

Novellesamlingen består af 56 små beretninger, strækkene fra et par sider ned til blot tre tænksomme linjer. En pudsig ting er, at titelnovellen ikke står inde i bogen, men er skrevet på forside flappen.

Netop det at jeg som læser automatisk stopper op og reflekterer over den sekvens jeg lige har læst, er for mig et kvalitets tegn, der er substans i det skrevne.

SNESTORM
En snestorm udsatte deres møde. Det føltes som en katastrofe, men de kunne ikke vide, at der var tid nok

Som modsætning til denne korte kærlighedshistorie er HVEDEBRØDSDAGE. Det er en af de “lange” noveller, hvor vi følger det kvindelige jeg som murer sig inde i en lejlighed i Paris og bare venter og venter på at han skal ringe. Da hun endelig bryder båndet og tager ud i byen lettes sindet og da hun kommer hjem og han ringer tager hun den ikke.

Pia Juul har siden 2000 modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter