0 kommentarer

Årene af Virginia Woolf

af d. 31. oktober 2016
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

368

Udgivet

2016

ISBN

9788763842082

Originaltitel

The Years - Oversat af Mette Egerod

Udgave

1. udgave

 

Har man tid, har man lyst, har man overskud, og har man sans for detaljen, for sprogets poetiske vingesus, ja er så er Virginia Woolf en sand fornøjelsens mester, og hvad er bedre end at fordybe sig i denne særlige variant af hendes bevidsthedsudvidende skrivestil – Årene.

Denne blev hendes sidste roman, og det blev en kioskbasker af rang, for folk valfartede til butikker i Londons levende stræder og hjemtog denne bog – med stor anerkendelse og benovelse til følge.

Det forstår jeg, for der er i sandhed tale om et afgørende og meget spændende værk.

Der er for så vidt tale om 2 hovedpersoner, dels familien Pargiter som helhed, dels London som pulserende by, hvor mennesker mødes, tanketråde krydses, og så er der alligevel et decideret centrum, nemlig Eleanor, som må overtage husholdningen efter moderens tidlige bortgang. Det er også gennem hende, familien får nys om tilstande rundt omkring i verden, idet hun – efter faderens død – rejser vidt omkring og stifter bekendtskab med mangt og meget.

Tidsperioden, romanen dækker, er fra 1880’erne til midten af 1930, og det er et dejligt og nuanceret indblik, man som læser bliver præsenteret for.

Det handler om som læser at have tiden til at fordybe sig, for det kommer der et smukt møde ud af.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter