0 kommentarer

A Life in Metal af Dave Mustaine

af d. 18. april 2012
Info
 
Sideantal

370

Udgivet

2011

ISBN

978-0-00-732410-1

Originaltitel

A Life in Metal

 

Dave Mustaine er stifter af heavy metal bandet Megadeth. Et band der har solgt langt over 90 millioner plader verden over. At Mustaine var med i Metallica, martrer ham langt ind i det nye årtusinde. Han blev smidt ud, fordi han ikke kunne styre sig, når han blev fuld. Hvilket han altid var. I mere end tyve år, og nærmest på trods af egen succes ligger Mustaine under for det nederlag.

Desværre må en anmeldelse ikke være på tre ord, for ‘forbandet god læsning’ passer forbandet godt til Dave Mustaines selvbiografi. Han har noget, han skal ud med. Det er ikke pengepungen han har haft i bagtankerne, da han satte sig for at skrive sin historie. Som 48-årig succesrig rockmusiker, der har levet på ydersiden af livets overdrev, har han masser af fejltrin at reflektere over. Det gør han hudløst ærligt. Manden der er kendt for at have et ENORMT ego, har klart lært af sine fejl og han har et afklaret forhold til egne begrænsninger. Til sammenligning er Anthony Kiedis biografi (fra Red Hot Chili Peppers), en selvsmagende og uinspireret omgang.
Mange i branchen har frygtet at motormunden Mustaine ville benytte lejligheden til at tilsvine venner, eks-kærester og tidligere kolleger, men han tager ikke engang tilløb dertil. Lars Ulrich fra Metallica har før udgivelsen udtalt, at han hverken ville eje eller læse bogen. Det er interessant for i Mustaines efterskrift til den reviderede paper-back udgaven der udkom i sommeren 2011, er en venskabelig samtale mellem Mustaine og Ulrich gengivet, hvor Ulrich forsigtigt spørger om der står noget grimt om ham i bogen, hvilket Mustaine blankt afviser. Hvorefter Ulrich og Metallica sanger James Hetfield anmoder om et signeret eksemplar. En kuriøs detalje, og fans af metal genren vil finde mange flere.

Kender man en smule til Mustaines sangtekster kan det ikke undre at han er en fænomenal fortæller. Sangteksterne sprudler med kreativ sprogbrug, fremmedord, og et lixtal langt over, hvad der er at finde i traditionel rockmusik. Det videreføres fornemt her, og sammen med den ligefremme, reflekterende og ærlige stil, gør det historien til en sublim læseoplevelse. Den er i sjælden grad stærkt vedkommende.
Det ER milevidt den bedste rock-biografi til dato. Mustaine har noget på hjertet. Det er dybfølt, ærligt og tankevækkende, og således både relevant for fans af Megadeth, heavy metal-genren generelt, OG for den bredt funderede musikfan. Blot bør man sørge for at anskaffe sig omtalte paperback udgave fra 2011, da den har et kapitel mere end den oprindelige udgave.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter