0 kommentarer

43 bagateller af Katrin Ottarsdóttir

af d. 7. maj 2018
Info
 
Sideantal

92

Udgivet

2018

ISBN

987-87-93521-08-7

Udgave

1.

 

43 bagateller.
301 ord pr. stk.
I alt 12.493 ord

Det er i korte træk hvad bogen indeholder. Det er en ganske sjov ide at sætte de ydre rammer for hver historie ved på forhånd at definere antallet af ord. Og man kan faktisk fortælle ganske meget på 301 ord. Et menneske kan møde sin skæbne. En hændelse kan få uoverskuelige følger. Og man kan fornemme mange følelser: længsel, desperation, uopnåelig kærlighed – det er sandelig ikke bagateller, de fleste af de 43 bagateller handler om; der er meget på spil!

Samtidig virker det dog i nogle af bagatellerne som om, det har begrænset indholdet lidt, at der ikke måtte bruges flere ord, nogle af dem slutter lidt ’brat’, jeg vil næsten sige uforløst.

Jeg har tidligere læst novellesamlingen ’I Afrika er der mange søde børn’ af samme forfatter – det er dystre, foruroligende noveller. Det er lidt den samme følelse man får ved læsningen af flere af disse bagateller. I ’Skumring’ f.eks. møder vi en ung kvinde, der kun lever for at få ’likes’ – og da likes’ene begynder at udeblive, gør hun mere og mere for at indkassere likes, ja, faktisk vil hun gøre ALT for at få sine følgeres opmærksomhed. Facebook styrer totalt hendes liv – og det bliver hendes død…

I ’Morgenbordet’ hører vi om en dreng, som kun ser sine forældre med en skærm foran sig – moren med sin iPad, faren bag computeren.
’Jeg kan ikke huske din øjenfarve, mor, de andres mødre går ikke rundt med en iPad foran ansigtet.
Pjat, selvfølgelig gør de det, i hvert fald hvis de har en lige så smuk søn som mig.

Ligesom ’Skumring’ er ’Morgenbordet’ en fortælling om, hvordan livet på de sociale medier overgår og totalt styrer det virkelige liv.

Denne bagatel af en anmeldelse fylder præcis 301 ord. 1427 tegn uden mellemrum.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter